Ben je je werk kwijtgeraakt en wil je succesvol solliciteren?

 

Ik begeleid je individueel bij het werk maken van een succesvol sollicitatietraject. Doordat het traject specifiek op jouw individuele mogelijkheden is afgestemd zal je jezelf ook individueel onderscheiden. Dit vergroot je kansen! Het traject bestaat uit de volgende stappen:

1. Intakegesprek:

Hierin maak je persoonlijk kennis met mij en met mijn werkwijze. Op basis daarvan besluit je of je de sollicitatietraining gaat doorlopen.

2. Maken van de Reiss Profile Test:

en een coaching gesprek over de testuitslag. Een werkgever is in principe geïnteresseerd in de kwaliteiten die jij bezit. Via de Reiss Profile Test, een test die Reiss Profile Logowereldwijd in het bedrijfsleven wordt gebruikt bij selectie en promotie, helpen wij je bij het helder krijgen van je kwaliteiten en mogelijkheden. Daarom maken we met behulp van de testuitslag een grondig persoonlijk kwaliteitsprofiel. Dit vormt de basis van je sollicitatie.

 

sollicitatie-coaching3. Analyseren van de personeelsadvertenties:

Je leert personeelsadvertenties te analyseren en zo vast te stellen wat nu werkelijk gevraagd wordt en welk soort bedrijfscultuur bij de vacature speelt. Tevens leer je om een informatief telefoongesprek vooraf voor te bereiden en te voeren.

4. Het schrijven van een complete sollicitatiebrief:

Jouw persoonlijk kwaliteitsprofiel vormt de kern van je sollicitatiebrief. Daarnaast leer je in te spelen op de aspecten van de advertentie en de informatie die je hebt verkregen.

5. Voorbereiding op het sollicitatiegesprek:

Ik leer je een aantal belangrijke vaardigheden voor het voeren van een sollicitatiegesprek vanuit de rol als sollicitant. Daarbij zijn ook enkele ontspanningsoefeningen.

6. Nabespreken en voorbereiden op het vervolg en de afronding van de sollicitatie:

We analyseren je sollicitatiegesprekken en daaruit trekken we conclusies waarmee je je voor kunt bereiden op de beslissende fase van een sollicitatie of eventueel op een nieuwe sollicitatie. Deze training bestaat uit 5 sessies van een uur. Daarin bespreken we in een coachinggesprek steeds het voorwerk dat jij hebt gemaakt.

Tarieven

Financiën mogen geen belemmering vormen om deel te nemen aan dit traject. Daarom zijn de tarieven gestaffeld naar inkomen:

a. Gezamenlijk inkomen onder het minimum loon (tot €20.000) €325,-
b. Gezamenlijk inkomen tussen minimum en modaal (€ 20.000 – €45.000) €395,-
c. Gezamenlijk inkomen boven modaal (boven € 45.000,-) € 475,-

De bovengenoemde tarieven zijn exclusief het intakegesprek, dat voor iedereen €30,- bedraagt.

Als je gebruik wilt maken van één van de lagere tarieven moet je een of twee recente gezamenlijke jaaropgave(n)overleggen.

Schrijf je in voor het intake gesprek, klik hier