Wie wil er niet meer balans en harmonie in zijn of haar leven? Dat begint met gelukkig te zijn met jezelf!

Veel mensen ontlenen hun geluk of het ontbreken van geluk aan anderen of aan iets anders. Echter het begint helemaal bij jou. En dat kan je leren en versterken!

Cursus

Dit thema staat centraal in de cursus ‘Happy to be me’, waarbij we gedurende 10 sessies met elkaar aan de slag gaan. Iedere week verdiepen we het gevoel van dichter bij jezelf komen. Door dit samen te doen ondersteun je elkaar in het eigen en in elkaars proces.

We doorlopen daarbij de volgende stappen:

vlinderenWeek 1: Omlaag brengen van je levenstempo

In onze maatschappij worden we vaak geleefd door onze omgeving. Het vinden van meer rust in je jezelf, het omlaag brengen van je levenstempo is een voorwaarde voor het proces naar binnen. Een van de belangrijkste ‘hulpmiddelen’ die we daarvoor hebben is ons lichaam. Je leert hoe je dit zelf kunt doen.

Week 2: Tijd voor jezelf maken: alleen doen wat goed voelt

Tijd maken voor jezelf en alleen doen wat goed voelt is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is van wezenlijk belang om te leren wat je energie geeft en wat je energie kost. In de 2e week gaan we aan de slag met het energie concept en het herstellen van je energiebalans.

Week 3: Leer je eigen grenzen (her)stellen

Sommige mensen geven jou energie en sommige mensen kosten je energie. Hoe ga je om met je eigen grenzen, wat zijn jouw grenzen en hoe kan je ze afbakenen? Middels praktische oefeningen leer je je eigen grenzen af te bakenen.

Week 4: (H)erkennen en toelaten van je emoties

Emoties en gevoelens zijn twee begrippen die we vaak met elkaar verwarren. Wat zijn ze, wat hebben ze ons te zeggen en vooral hoe gaan we hiermee om? Hoe zorgen we ervoor dat ze ons niet blokkeren? Oftewel hoe kan je geblokkeerde emoties weer ‘los’ maken. In week 4 gaan we een aan de slag met onze emotionele blokkades.

Week 5: Je bewust worden van je overtuigen en deze ombuigen

We hebben gemiddeld zo’n 40.000 gedachten per dag en hiervan is 70% negatief of alarmerend. Het grootste deel hiervan komt voort uit (onbewuste) overtuigingen die we ooit hebben aangenomen. Deze vormen ons ‘besturingssysteem’ (onze automatische piloot) en filteren onze reacties en waarnemingen. Als gedachten en overtuigingen zo’n grote plaats hebben in ons leven is het ook belangrijk om te weten waar ze vandaan komen en hoe we ze kunnen veranderen dan wel positief beïnvloeden!

Week 6: Herstel het contact met je intuïtiecursus-happy-to-be-me-3

De beste ideeën komen uit onze intuïtie. Dit zijn momenten dat we hiervoor open staan, vaak als we ontspannen zijn of tijdens onze slaap of halfslaap, op het moment dat onze hersenen rustig of zelfs stil zijn. Op het moment dat de gedachtestroom met 40.000 gedachten per dag (bijna) stilstaat, kunnen we de signalen van onze intuïtie oppakken. In deze week leer je oefeningen die je helpen om het contact met je intuïtie te versterken. Dit zijn oefeningen die je makkelijk in je dagelijkse routine kunt gaan opnemen.

Week 7: Omring je met energie die je blij maakt

We hebben in de voorgaande periode vooral gekeken hoe we het contact met onze intuïtie, ons onderbewuste, kunnen herstellen. We gaan nu nog een stapje dieper gaan en dat is het contact met je passie, met je bezieling. Eigenlijk het contact met je ziel! Wie ben je ‘Echt’? En wat bezielt jou ten diepste?

Week 8: Energie en familie opstellingen

Tijdens de cursus leer je uitgebreid hoe je zelf je energie kunt regisseren. Maar vaak zijn we ons er niet bewust van hoe onze ‘energie’ reageert op familieleden of zijn we het ons wel bewust maar weten we niet hoe we dit moeten veranderen. Tijdens de workshop familie opstellingen kunnen een aantal cursisten ervaren hoe de energie in een familie werkt en ook hoe zo’n energie relatie na soms subtiele  ingrepen ook weer kan veranderen.


Week 9: Zorg goed voor je lichaam en geef het gezonde voeding met gastlezing over voeding.

We weten allemaal dat een gezond lichaam belangrijk is en dat een gezond lichaam en een gezonde mindset elkaar positief beïnvloeden. Maar wat we vlinderenvaak niet realiseren is hoe diep dit doorwerkt. We noemen dit ook wel Mind-Body Integratie. Het is goed om wat meer te weten over deze samenhang om nog beter te begrijpen hoe ze elkaar beïnvloeden. Dit helpt je om nog gemotiveerder veranderingen in je gedrag en gezondheid aan te brengen. Want iedere verandering begint met bewustwording..

Week 10: Het geheel!

We hebben nu het hele proces doorlopen en je hebt hulpmiddelen en oefeningen geleerd die je zelf kunt toepassen. In deze laatste bijeenkomst kijken we naar de totale samenhang en het proces dat jou helpt om ‘Happy to be me’ te worden.

Organisatie:

Iedere avond wordt een nieuw onderwerp behandeld, uitgelegd en wordt het concreet gemaakt middels praktische oefeningen en reflecties. Je krijgt ondersteunend materiaal mee en wekelijks een voorbereidings opdracht. De cursus wordt gegeven door Maarten Anthonise ondersteund door praktijk docenten voor de specifieke thema’s zoals ‘familie opstellingen’ en ‘gezonde voeding’.

a. Tijdstippen: 10 avonden van 19.30 – 22.00 uur.
b. Groepsgrootte: tussen 6 en 12 deelnemers
c. Prijs: 195 euro per persoon, inclusief thee, koffie en lesmateriaal.

Start: op aanvraag.

Meld je nu aan, klik hier